Friptura de miel

de Ghinnni in Oaie, 12 Apr 2010 | 5456 vizualizari

 

Nu-s o fana a carnii de miel, dar de cand sunt cuzinera ma trec fiorii marilor incercari...

 

INGREDIENTE

  • - 1 pulpa miel;
  • - 2 lingurite rozmarin;
  • - 2 lingurite chimen;
  • - 2 lingurite piper negru macinat;
  • - foi de dafin;
  • - sare, apa,
  • 100 ml otet;
  • - 9 catei de usturoi;
  • - ulei;
  • - 250 ml vin.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

  • Sunt doua etape:
    1. Punem carnea de miel la marinat (la rece):
    - spalam bine carnea de pui, taiem ce consideram ca este gras sau nu ne place...
    - luam bucatile de carne...le ungem cu ulei pe toate partile...apoi le condimentam cu sare, piper, rozmarin si chiman...
    - punem carnea la marinat (pentru minim 24 de ore) intr-o solutie din 4 parti apa si o parte otet...adaugam si foile de dafin...

    2. A doua zi luam carnea de la rece si o pregatim pentru friptura:
    - facem mujdei concentrat de usturoi: pisam usturoiul...punem o lingurita cu sare de bucatarie si putin ulei si amestecam..apoi mai adaugam putin ulei si iar amestecam...repetam actiunea pana cand mujdeiul devine pasta...
    ...luam carnea ... o ungem cu putin ulei... deasupra punem mujdeiul...adaugam vinul si o cana cu apa (250 ml)...
    ...preincazim cuptorul cateva minute...
    ...punem friptura in cuptor acoperita fiind cu folie de aluminiu si o lasam 60 de minute...verificam din cand in cand ...cu doar 5 minute inainte de a fi gata, friptura se descopera, pentru a prinde acea frumoasa crusta aurie...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MVMih 1

08.04.2011, 13:12

Bun bun...hai k ii vine vreamea mielutului

kukibella 1

08.04.2011, 13:28

La multi ani!!!

COSTEO 1

08.04.2013, 18:05

Dupa post se lasa cu miel.Buuuuuuuunnnnnnnnnnn!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu drob de miel